<i>"The Name of Our Country is América" - Simon Bolivar</i> The Narco News Bulletin<br><small>Reporting on the War on Drugs and Democracy from Latin America
 English | Español | Portugués | Italiano | Français | Deutsch | Nederlands August 15, 2018 | Issue #45


Making Cable News
Obsolete Since 2010


Set Color: blackwhiteabout colors

Print This Page
Commenti

Search Narco News:

Narco News Issue #44
Complete Archives

Narco News is supported by The Fund for Authentic Journalism


Follow Narco_News on Twitter

Sign up for free email alerts list: English

Lista de alertas gratis:
Español


Contact:

Publisher:
Al Giordano


Opening Statement, April 18, 2000
¡Bienvenidos en Español!
Bem Vindos em Português!

Editorial Policy and Disclosures

Narco News is supported by:
The Fund for Authentic Journalism

Site Design: Dan Feder

All contents, unless otherwise noted, © 2000-2011 Al Giordano

The trademarks "Narco News," "The Narco News Bulletin," "School of Authentic Journalism," "Narco News TV" and NNTV © 2000-2011 Al Giordano

XML RSS 1.0

De Andere Campagne gaat opnieuw van start

De taak om het nieuws te verspreiden gaat door


Door Murielle Coppin
Een brief vanuit Mexico

27. maart 2007

De Andere Campagne is met zijn tweede etappe begonnen: het openen van twee internationale vredeskampen, één in Huitepec, in de omgeving San Cristóbal de las Casas, en een andere in El Mayor, een cucapá-gemeenschap in Baja California. Vandaag vertrekken alle comandanten en subcomandante Marcos vanuit hun verschillende caracoles (autonome Zapatisten-gemeenschappen) om samen te komen in San Cristóbal de las Casas. Op maandag 26 maart 2007, verlaat de Zesde Commissie van het EZLN Chiapas richting Noord-Mexico om hun verbintenissen na te gaan.

Het team van de Narco News volgde de eerste etappe van de Andere Campagne op de voet en deed er alle moeite van de wereld voor om alle hiermee verbonden evenementen te berichten. Haar berichtgevers, en ik in het bijzonder, willen graag de volgende stappen volgen van de Andere Campagne van de EZLN, honderden organisaties en duizenden individuen die intens samenwerken om Mexico herop te bouwen van onderuit en links. We willen onze lezers het vervolg geven van het hele proces van de Andere Campagne. Jammer genoeg ondervinden we een aantal problemen. Zoals jullie al weten, is de Andere Campagne een strijd die tegelijkertijd in heel Mexico wordt geleverd (enkel de afgevaardigden reizen rond) en gezien de grootte van Mexico, kunnen jullie je de kosten wel inbeelden om de Andere Campagne verder te kunnen volgen. Vervoerkosten, onderdak en maaltijden zijn volledig ten laste van de vrijwillige reporters die hun werk doen enkel en alleen om de ware verhalen van Mexico te verspreiden aangezien de zogenaamde commerciële media geen enkele interesse hebben in bewegingen die ingaan tegen krachten die de neoliberale belangen van het Mexicaanse systeem niet dienen.

Ik heb de dagelijkse inspanningen ondervonden van het hele Narco News-team — gaande van vrijwillige verslaggevers, webmasters, vertalers, fotografen, videodocumentalisten — om een hoeveelheid artikelen en vertalingen te plaatsen op jullie pagina authentiek nieuws. We vormen een team en op dit moment hebben we niet genoeg financiële middelen.

Daarom doen we een oproep aan al onze lezers die samen met ons het belang inzien van de onafhankelijke media als onmisbare bron van informatie, om in hun spaarvarken te grabbelen en ons te helpen opdat we ons werk kunnen voortzetten.

Ik wil langs deze weg ook Al Giordano bedanken voor de kans en het vertrouwen die hij me gaf om als verslaggeefster Subcomandante Marcos te volgen tijdens zijn toer door het land in 2006. De frustratie die ik altijd gevoeld heb bij het wonen en leven in verschillende gemeenschappen in Mexico, heeft zich in iets positiefs omgezet door mijn ontmoetingen met strijdende mensen en het feit dat ik aan de hele wereld heb kunnen vertellen hoe het er in Mexico aan toegaat. Ik wil deze weg verder bewandelen en daarom deel ik jullie mee dat elke financiële bijdrage welkom is.
De bijdragen kunnen gestort worden via het Fonds voor Autenthieke Journalistiek (Fund for Authentic Journalism), de internationale organisatie zonder winstbejag die de uitgaven van ons project ondersteunt, en via de volgende link:

www.authenticjournalism.org

of per post:

The Fund for Authentic Journalism
P.O. Box 241
Natick, MA 01760

Murielle Coppin

Share |

Click here for more from The Other Journalism with the Other Campaign

Read this article in English
Lea Ud. el Artículo en Español

Discussion of this article from The Narcosphere


Enter the NarcoSphere for comments on this article
Narco News is funded by your contributions to The Fund for Authentic Journalism.  Please make journalism like this possible by going to The Fund's web site and making a contribution today.


- The Fund for Authentic Journalism

For more Narco News, click here.

The Narco News Bulletin: Reporting on the Drug War and Democracy from Latin America